Mleko mamy to najcenniejszy dar, jaki możesz przekazać dziecku już od pierwszych chwil życia. Zaczynając od siary, która ma wyjątkowo bogaty skład i działanie immunomodelujące,...
1. Nazwa – rzecz oczywista, a sporo zdradza Oczywiste...
Banan (Musa L. ) – to roślina z rodziny bananowatych , uprawiana w Azji w strefie międzyzwrotnikowej, oraz w Afryce i Australii.Bananowce do prawidłowego rozwoju potrzebują klimatu ciepłego i wilgotnego. Wysoką jakość owoców osiąga się przy temperaturze...
Skład i wartość odżywcza białka sojowego Białko sojowe to bogate źródło aminokwasów, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania...
Jak sprawić, aby jadłospis niemowlęcia był zbilansowany, smaczny, a zarazem skomponowany z bezpiecznych produktów? Poznaj kilka przydatnych wskazówek od Katarzyny Rabendy, eksperta BoboVita.
Każdy z nas chce się dobrze czuć, prawda? Szukamy sposobów jak sobie radzić ze zmęczeniem, brakiem energii i zanieczyszczeniami środowiska wpływającymi na naszą kondycję. Okazuje się, że dużo możemy zrobić sami. W internecie można znaleźć mnóstwo porad: jak zrobić naturalne...
Jak czytać etykiety? Ta umiejętność, to podstawa udanych zakupów. Kiedy zaczynamy dokonywać świadomych wyborów zakupowych? Często jest tak, że dopiero po pojawieniu się w domu dziecka, zaczynamy zwracać uwagę na to, co jemy. Spada na nas odpowiedzialność za młodego człowieka i zaczynamy zastanawiać...
Warto zatem wzbogacić tradycyjny zestaw mrożonek, poczynając od truskawek, jagód, marchewki, po wiśnie,...
Szybko znaczy niezdrowoNaszym najczęstszym...
Najczęściej w sklepie sięgamy po mąkę tortową (typ 450), lub mąkę pszenną (typ 500). Mąkę tortową stosuję do ciast, a pszenną (typ 500) do klusek naleśników czy zasmażki.
Borówka amerykańska stała się bardzo popularnym i chętnie uprawianym krzewem w naszych ogrodach i to nie tylko ze względu na jej łatwą uprawę, ale także na „zbawienny” wpływ na nasz organizm.Właśnie trwa okres zbierania owoców borówki amerykańskiej. Coraz więcej...
W latach siedemdziesiątych XX wieku, dietetycy dopatrzyli się związku między podwyższonym poziomem cholesterolu we krwi, a ilością zjedzonych jajek. Pogląd ten funkcjonował w naszym społeczeństwie przez kilkanaście lat, ale ostatnio okazało się, że większy związek z miażdżycą ma dostarczanie...