Nie należy udawać, że pojawienie się na świecie pandemii koronawirusa niczego nie zmieniło. Zmieniliśmy nasze zachowania, ale także w pewnym sensie zmienia się także nasze spojrzenie na wartości i oczekiwania. Okres przymusowej izolacji, jakiemu zostaliśmy w Polsce poddani, aby nie szerzyć zarażeń...
Półki sklepowe, aż uginają się pod ciężarem dostępnych czekolad. Gorzkie, deserowe, mleczne, białe, nadziewane, wersje XXL, a wszystkie przystrojone w kolorowe opakowania od których ciężko oderwać wzrok. Kupujemy je z różnych powodów – na prezent, w nagrodę, do wypieków,...
Najpopularniejszym sposobem pakowania i przechowywania wędlin przyniesionych ze sklepu, jest po prostu zostawienie ich w lodówce w folii, w którą zostały zawinięte. Dość rzadko zdarza się, że wędliny pakowane są w papier. Ile taka wędlina może leżeć w lodówce? Wszystko...
Pomidory to bardzo wszechstronne warzywa, oferujące cały wachlarz możliwości kulinarnych, od rozmaitych dań w formie surowej, po przetwory oraz zupy, czy koktajle. Co takiego mają w sobie pomidory, co skłania do sięgania po nie przy każdej możliwej okazji? Na pewno dużo...
W ramach cyklu: "Zdrowy start w przyszłość" od 21 października, co dwa tygodnie w Dzień Dobry TVN, Monika Pyrek, świadoma żywieniowo mama i sportowiec, odwiedza mamy, które...