Na każdy 1 kilogram truskawek potrzebujemy ok. 2 szklanek cukru (w zależności jak słodki dżem lubimy). Połowę truskawek (oczywiście umytych i przebranych) miażdżymy, zasypujemy cukrem i odstawiamy na kilka godzin (najlepiej do lodówki). Potem gotujemy to na małym ogniu i jak...
FASZEROWANA PAPRYKA Faszerowana papryka jest lekkim,smacznym i bardzo pożywnym daniem.Zawiera dużo magnezu, żelaza, sodu, potasu, wapnia, miedzi, fosforu, błonnika, kwasu foliowego który ułatwia przyswajanie żelaza ...
1 litr mleka Pół kostki masła/margaryny. Szklanka cukru Cukier waniliowy 1 szklanka mąki krupczatki 3 żółtka. 5 paczek herbatników. 3/4 mleka zagotować z masłem, szklanką cukru i cukrem waniliowym. Żółtka, krupczatkę...
Potrzebne produkty: 1 kostka margaryny2 i 1/2 szklanki mąki3 łyżeczk proszku do pieczeniacukier waniliowy4-5 jajek1 i 1/4 szklanki cukrukisiel ( czerwony)1 kg jabłek lub dżem
To warzywo można wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Świetnie nadaje się do sałatek, zapiekanek, zup, a nawet do marynat. Kalafior jest nie tylko smaczny, ale również bardzo zdrowy. Jest źródłem prowitaminy A, witamin z grupy B oraz witamin C i K. W...
Składniki: jabłko, kapusta pekińska (mała), 2 marchewki, pietruszka, półśredniego selera, 2 pomidory, 1/3 pora, cebula, cukier, sól, majonez. Przygotowanie: cebulę, pora i...