Ze względu na to, że Sylwesterowa zabawa zacznie się dopiero wieczorem nie musisz szykować skomplikowanych dań na gorąco. Zaoszczędzi ci to dużo pracy, dzięki czemu będziesz mieć więcej sił...
Święta to dobry czas na wypróbowanie nowych przepisów, robienie wyjątkowych potraw, delektowanie się oryginalnymi smakami. Przebywanie w kuchni może też być dobrą zabawą, w której będzie uczestniczyć...
Owoce egzotyczne mają nie tylko nadzwyczajny, odmienny od znanych nam owoców, wygląd i kształt. Ich smak i konsystencja również są niezwykłe, dzięki czemu możemy z ich pomocą wzbogacić nasze...
Do takich wniosków doszli brytyjscy naukowcy, analizując dane z lat 2000-2013. Wyniki badań przedstawili na zeszłorocznej konferencji Frontiers in CardioVascular...
Na pewno zastanawiasz się jakie ciasta upiec na Wielkanoc. Nikt z nas nie wyobraża sobie świąt bez wielkanocnej baby. Jest...
Na czym smażycie potrawy ? ja zazwyczaj na oleju . jednak też zalezy co robię . zawsze jest i mało i smalec .,Na czym smażycie potrawy ? i na oliwie i na oleju.,Na czym smażycie potrawy ? Przeważnie na oleju. ,Na czym smażycie potrawy ? Sonia...
Na czym smażycie potrawy ? Do bardzo długiego czasu smażyłam na oleju , ale przeczytałam jeden mądry artykuł , że nie wolno smażyć na oleju Powinno się smażyć na smalcu Na dole artykułu byłobardzo dużo wypowiedzi i większość postów była po stronie smalcu Zasugerowałam się tymi opiniami , kupiłam smalec...
Ryż preparowany i krówka z puszki Znalazłam gdzieś ostatnio taki przepis tylko za skarby świata nie mogę sobie przypomieć gdzie ale brzmi przepysznie i chyba go zrobię: 1/2 l śmietany kremówki 30% 1/2 kg ryżu preparowanego czekolada mleczna
Babka wielkanocna to główne ciasto wielkanocne. Dla niektórych to najlepsze ciasto ze wszystkich, które są pieczone na święta. Zamiast tradycyjnej babki wielkanocnej proponujemy...
Płodność kobiety uzależniona jest od bardzo wielu czynników. Wpływ na nią ma zarówno waga ciała, jak i dieta, czy poziom stresu na jaki jesteśmy narażane w ciągu dnia. Problem...
Przepis na ciasto na pierogi drożdżowe-poszukiwany!!! mam zamiar (po raz pierwszy!!!!) zrobic jutro pierogi drożdzowe z kapusta i grzybkami- smażone ale... nie wiem jak zrobic ciasto na te pierogi pomozecie?? prosze piszcie wasz przepis na ciasto drożdżowe,Przepis na...
Jakiego tłuszczu używacie do smażenie? Olej czy smalec, margaryna a może jeszcze coś innego? Jakiego tłuszczu używacie w waszej kuchni?
Czym jest choroba wieńcowa i jak się objawia? Choroba wieńcowa to bóle w klatce piersiowej oraz zaburzenia pracy serca. Serce nie...
Ulubione reklamy naszych dzieci! Czy Wasze dzieci mają ulubione reklamy, przy których śmieją się w głos? Gdy moja córka miała kilka m-cy wzrok przykuwała jej reklama Smoka- Analoga (emitowana na potrzeby zmiany tel z analogowej na cyfrową) Teraz, gdy ma dwa lata śmieje...
Odpowiednio zbilansowana dieta powinna dostarczać organizmowi witamin i składników odżywczych, aby całe ciało funkcjonowało prawidłowo. Słowo dieta większości kojarzy się z wyrzeczeniami, z ograniczeniem jedzenia i utratą wagi. Tymczasem...
Blok czekoladowy Odkopuję na pokuszenie wszystkim. Z bólem serca kupiłam mleko w proszku, jeny jakie drogie. I dziś robię blok czekoladowy!,Blok czekoladowy Właśnie się zasładzam maminym blokiem, który zapijam szklanką mleka.. Składniki:2 szkl. mleka w proszku,niepełna szklanka...
Szarlotka Szarlotka Składniki: CIASTO4 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia3/4 kostki margaryny1 szklanka cukru1 cukier waniliowy2 całe jajka + 2 żółtka3 łyżki kwaśnej śmietany NADZIENIE Z JABŁEK