Niby to proste, ale warto wiedzieć jak ugotować jajko na miękko, aby białko było odpowiednio ścięte, a żółtko płynne. Takie jajko jest idealne na pyszne i pożywne śniadanie zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Natomiast jajko na twardo będzie idealne do przygotowania...
Święta wielkanocne u każdej z nas mogą wyglądać nieco inaczej, ale łączy je wspólny element, bez którego nie może być mowy o Wielkanocy. Jajko jest obowiązkowym symbolem świąt Wielkanocnych. Bez jajka nie ma mowy o potrawach wielkanocnych. Jajka jemy przez całe święta,...
Skorupki jajek często pękają w czasie gotowania. dzieje się tak z powodu szybkiej zmiany temperatury lub gwałtownego wzrostu ciśnienia lub jajka mają wyjątkowo cienkie skorupki. Jeśli białko nie wypłynie, a z jajek robimy sałatkę lub lubiana przez dzieci...
Kiedy głód rodzince doskwiera, a Ty chcesz przygotować coś innego, na stole pojawić się może sałatka z jajkiem. To doskonałe przepisy dla zabieganych...
Święta za pasem! Pamiętajmy, że to nie tylko biała kiełbasa i żurek. Możemy wprowadzić wiele urozmaiceń i niekoniecznie musi to oznaczać duże wydatki oraz masę pracy w kuchni. Polecamy jedno z najprostszych (i nasmaczniejszych...
Jeśli dbasz o linię, pamiętaj o tym również...
Przeciętne zapotrzebowanie kaloryczne kobiety wynosi około 1500 kalorii, zaś dziecku rozwijającemu się w brzuchu mamy wystarcza dodatkowe 300 kalorii. Na początku ciąży oczywiście to zapotrzebowanie będzie mniejsze, więc nie musisz jeść za dwoje. Ważne żeby posiłki były częste, ale w niedużych ilościach....
"Plejada serów ekologicznych" wybierz swój smak i skosztuj pysznego sera! Półki sklepowe uginają się od najróżniejszych rodzajów sera. Z mleka koziego, krowiego oraz owczego. Jak wiadomo sery są produktem żywnościowym pochodzenia zwierzęcego,...
Jako z majonezem, szynka, sałatka wielkanocna, mazurek i żurek stale goszczą na Twoim stole? Bardzo dobrze, bo przecież są pyszne i je lubimy. Nie oznacza to jednak, że nie można wybrać w tym roku z przepisów czegoś wyjątkowego. Przepisy wielkanocne, które...
Uwielbiam jeść, a jeszcze bardziej gotować, a jeszcze najbardziej to widzieć jak moje łakomczuchy...
Owoce egzotyczne mają nie tylko nadzwyczajny, odmienny od znanych nam owoców, wygląd i kształt. Ich smak i konsystencja również są niezwykłe, dzięki czemu możemy z ich pomocą wzbogacić nasze...
Z dyni możemy zrobić praktycznie wszystko: zupę, ciasto, babeczki, muffinki, a nawet hummus i dżem. Możemy ją smażyć, piec, miksować, wekować, marynować. Lekkostrawne...
Chrzan tarty ze śmietaną w słoiczku nie ma sobie równych! Jest nieodłącznym elementem wielkanocnego stołu. Znajduje zastosowanie jako dodatek do żurku, barszczu białego, wędlin i jajek. W...
Lekkie, smaczne i pasujące na wiele okazji. Wypróbuj naszych przepisów – wykwintne przystawki na imprezę, które sprawią, że Twoje przyjęcie spodoba się każdemu. Chcesz być...
Warzywa powinny się znajdować w każdym jedzonym przez ciebie posiłku. Jeśli chcesz sprostać temu zadaniu, przyrządzaj sobie codziennie rozmaite sałatki. Dobieraj rozmaite warzywa i przyrządzaj do nich lekkie dressingi. W ten sposób dostarczysz organizmowi odpowiednią...
Pyszne, zdrowe i kolorowe - takie powinno być śniadanie dla niemowląt, w sumie nie tylko dla nich, ale dla każdego z nas. Jednak śniadanie dla maluchów powinno zachecać do jedzenia, bo jak wiadomo, bardzo dużo dzieci to po prostu niejadki. Jeśli czasami już naprawdę nie...
Tort gruszkowo – czekoladowy to niezwykły deser na wyjątkową okazję lub po prostu na osłodę zwykłego dnia. Zachwyca smakiem tak, że nikt mu się nie oprze. Dodatkowo gruszki mają wiele właściwości...
Zupy dietetyczne to świetne rozwiązanie nie tylko dla ludzi po ciężkich operacjach, lecz także dla wszystkich tych, którzy chcą rozgrzać...
Sposobów gotowania botwiny jest wiele. My proponujemy przygotować ją wyłącznie na warzywach, jedynie z dodatkiem jajek i śmietany. Niektórzy jako bazę do botwinki przygotowują wywar mięsny (nawet na wędzonce). Jest to opcja na chłodne dni, kiedy wiosenna...