Jak catering wspiera Twoją dietę? Catering dietetyczny to nie tylko wygoda, ale także doskonały sposób na wprowadzenie zdrowych nawyków żywieniowych. Dzięki niemu możemy cieszyć się posiłkami przygotowanymi za pomocą technik takich jak: gotowanie na parze, pieczenie, grillowanie. Te...
Nigdy bym nie uwierzyła, gdybym nie spróbowała, że gotowanie na parze daje potrawom tyle smaku. Skąd się bierze ten smak, zapytasz i dlaczego różni się od potraw gotowanych w wodzie? Podczas...
Po kilku pierwszych miesiącach karmienia wyłącznie piersią, przychodzi pora na rozszerzanie diety niemowlaka. Początkowo nowe jedzenie powinno być gładkie i łatwe do połknięcia, dopiero z czasem zostawimy grudki i większe kawałki jedzenia. Zależy nam też, by jedzenie było pożywne i zachowało jak najwięcej...
Skorupki jajek często pękają w czasie gotowania. dzieje się tak z powodu szybkiej zmiany temperatury lub gwałtownego wzrostu ciśnienia lub jajka mają wyjątkowo cienkie skorupki. Jeśli białko nie wypłynie, a z jajek robimy sałatkę lub lubiana przez dzieci...
Akacja „Pomaganie przez gotowanie” ma charakter długofalowy – rozpoczęta we wrześniu, będzie kontynuowana w przyszłym roku. Łącznie zaplanowanych zostało 20 warsztatów w 5 polskich miastach (Łódź, Olsztyn, Lublin, Grudziądz i Katowice). Marka Knorr wspólnie z Fundacją Samodzielność...
Na początek „Pięć sprytnych kun” autorstwa Justyny Bednarek. To zabawne perypetie tytułowych zwierzaków, które postanowiły otworzyć restaurację w lesie. Jak jednak temu podołać, skoro głównym motorem ich działania są figle i psoty? Oprócz ciekawej fabuły,...
Czy lubisz gotować razem z dziećmi, czy pomagają Ci czasem w kuchni?
Kolorowe, interesujące, zachęcające do współpracy. Mają...
Brak czasu nie powinien być wymówką. Bliskość budować można przecież podczas zwyczajnych, codziennych zajęć, jak np. wspólne gotowanie, zakończone rodzinnym posiłkiem. Kiedy przygotowujemy razem obiad, a potem siadamy przy wspólnym stole, mamy wreszcie możliwość porozmawiać,...
Dziękujemy wszystkim za wzięcie udziału w konkursie.
Pomocnik na medal Dziecko w wieku przedszkolnym wręcz rwie się do pomagania. Uwielbia mieszać, wsypywać i patrzeć, jak z niczego powstaje coś fantastycznego....
Ogłaszamy wygranych! Nagrody w postaci pieknie wydanej książki kucharskiej "Ilustrowana szkoła gotowania. Kuchnia włoska...
Kuchenne rewolucje zrewolucjonizowały program tv. Magda Gessler, Karol Okrasa, czy Robert Makłowicz lub Pascal Brodnicki to miłośnicy wyśmienitej kuchni, ludzie, dla których jedzenie, przygotowanie posiłków jest sztuką.
Sezon na szparagi trwa u nas wyjątkowo krótko. Szparagi pojawiają się wczesną wiosną i wtedy są najpopularniejsze, ale w miarę możliwości warto to zielone warzywo jeść cały rok. Szparagi zawierają bowiem wiele cennych witamin i minerałów. Warzywo to pochodzi z obszarów Basenu Morza Śródziemnego i...
§1Niniejszy regulamin (zwany dalej Regulaminem) określa zasady przeprowadzenia konkursu „Narodowo gotujemy –w mig nagrodę zyskujemy!” (zwanego dalej Konkursem).
Jak powinna wyglądać funkcjonalna kuchnia? Zobacz proponowane przez Black Red White aranżacje:
Aby tak się stało, wszystkie elementy jej wnętrza, jak również umieszczone w niej sprzęty gospodarstwa domowego, oprócz swojego wzornictwa, powinny być funkcjonalne i oparte na najnowszych technologiach.
Bardzo dziękujemy za wszystkie smakowite...