Produkty żywnościowe różnią się zawartością pierwiastków. Kwasotwórcze są bogate w chlor, fosfor i siarkę, a zasadotwórcze w wapń, sód, potas, magnez. Twoja dieta powinna się składać w 80% z produktów zasadotwórczych i obojętnych, a w 20 % z produktów...
Korzystaj z sezonu, kiedy są najtańsze i przygotuj z nich także przetwory na zimę. Patisony, kabaczki, cukinie i dynie, a także bakłażany, zielona brukselka oraz leśne grzyby wspaniale urozmaicą obiadowe dania, nie tylko w sezonie ale i przez resztę miesięcy.Zapiekanka z jesiennymi...
Skaza białkowa to rodzaj alergii pokarmowej, która rozpoznawana jest już u niemowląt. W przypadku tej alergii czynnikiem uczulającym jest białko mleka. Organizm reaguje na nie jak na bakterię lub wirusa i zaczyna się przed nim bronić. Alergia to nieprawidłowa odpowiedz...
BLW przepisy na dziecięce posiłki możemy zacząć wprowadzać dopiero, gdy dziecko samodzielnie siada. Jest to etap rozwoju w którym maluch potrafi już chwytać palcami i kierować rękę do buzi. Organizm dziecka jest już gotowy do przyjęcia pokarmu innego niż mleko, a samo dziecko wykazuje duże zainteresowanie...
dzisiejszy obiadek Cukinia a'la schabowy, ziemniaczki i fasolka w bułce tartej:),dzisiejszy obiadek Mam gulasz wczorajszy i dosyć,dzisiejszy...
Po zimowym obżarstwie, któremu sprzyjał wcześnie zapadający wieczór, siadałyśmy na kanapie z kubkiem gorącej czekolady w towarzystwie ulubionego filmu. Cudowne, zimowo-wieczorne lenistwo, ale...
Kondycja naszego mózgu i zdolność koncentracji zależą w dużej mierze od pełnowartościowej diety. Pokarmy bogate w witaminy, glukozę i lecytynę są niezastąpionymi wspomagaczami pamięci.
Starsze osoby, żeby nie chorować, powinny w tym czasie zadbać o siebie szczególnie. Zażywać dużo ruchu na świeżym powietrzu. Także urozmaicona dieta jest pomocna w zachowaniu zdrowia...
Sałatki Dziś zrobiłam sałatkę z buraków czerwonych, selera ze słoika i groszku zielonego z odrobiną majonezu. Bardzo dobra jest.,Sałatki Ja nie lubie za bardzo warzyw ale chce to zmienic i zwiększyc ich ilośc w moim menu . Uwielbiam pomidory , kukurydze , fasolke szparagową , papryka...
Co z fasolką? Jak przerobić fasolkę? Mam jej mnóstwo. Pomroziłam dużo pokrojonej, i w całości. Zrobiłabym w soli, ale nie lubimy.. Jakie macie jeszcze sposoby, aby wykorzystać mnóstwo fasolki? Poratujcie swoimi sposobami. ,Co z fasolką? Podeślij - przygarnę
sałatki i surówki szukam przepisu na jakas sałatke,sałatki i surówki Oj,ale zjadłabym jakąś dobrą sałatkę lub surówkę ,sałatki i surówki halo...
Co można zrobić z dużej ilości bułki tartej? Wiem, że można przez rok posypywac blachę do pieczenia albo podsmażać z masłem do kalafiora lub fasolki szparagowej. Ale może ktoś zna jakiś przepis na ciasto lub pudding? Bardzo proszę, bo mam dużo bułki wysuszonej i zmielonej. ,Co...
dzisiejszy obiadek Podszykowałam na dzisiaj krem z zielonego groszku i fasolki szparagowej. Mąż kupi groszek ptysiowy lub zrobi grzanki. I obiad gotowy.,dzisiejszy obiadek U nas dalszy ciąg schabowych...,dzisiejszy obiadek dziś schab w warzywach,dzisiejszy obiadek mielone i ziemniaki...
dzisiejszy obiadek warzywka z patelni+piers w sosie smietanowo-ziolowym +ziemnaiczki...,dzisiejszy obiadek Czerwony barszcz i krokiety z mięsem...,dzisiejszy obiadek Kuba jadł w przedszkolu i w domu kotlety, ja budyń z malinami a dla męża mam perogi z kapustą i grzybami.,dzisiejszy...
dzisiejszy obiadek monaaa71 (2011-07-16 07:56:05) dla moich mężczyzn mielone,ziemniaki i fasolka a dla mnie gotowana pierś z kurczaka przełożyliśmy...
dzisiejszy obiadek Ziemniaki pieczone, kurczaki i fasolka szparagowa,dzisiejszy obiadek zapiekanka makaronowa ;)
Przetwory nasze, domowe.. Stokrotka (2019-08-02 14:20:31) A wiecie dlaczego ogórki , te zerwane są gorzkie? Dostałam od sąsiadki i właśnie miały nieciekawy smak a szkoda bo ładnie wyglądają.. Nie mam pojęcia czemu...tez...
Co teraz podjadacie? Jabło, pomidora.. serniczek ,Co teraz podjadacie? Lody z mężem polizaliśmy...
Cukinia tegoroczna królowa naszych ogródków. Dzisiaj zrobiłam z cukinii sos słodko-kwaśny z dodatkiem papryki i fasolki szparagowej.