Barszcz czerwony na Mazowszu, zupa ze święconki w Małopolsce, żurek wielkopolski — mimo różnych tradycji i zwyczajów wszystkie wielkanocne stoły zawsze uginają się pod obfitością potraw. Co zawiera majonez light? Jak wybierać gotowe ciasta, gdy zabraknie...
W wielu potrawach ocet jabłkowy używany jest jako dodatek do sałatek i dań mięsnych. Przyspiesza trawienie, pobudza wydzielanie soków żołądkowych i syntezę enzymów trawiennych, usuwa złogi i pomaga rozszczepiać tłuszcze, a w rezultacie przyczynia się do obniżenia wagi. Ocet pomaga...
Objawem braku jodu w naszym organiżmie może być: niezrozumiały brak energii życiowej,- zaburzenia pamięci,- osłabienie sprawnosci intelektualnej,- depresje,- dreszcze,- bule stawów,- uposledzenie słuchu,- wypadanie wlosów,- podatność na przeziebienia i infekcje dróg oddechowych,- objawy przyspieszonego...