"Domowa, gorąca czekolada w proszku" - przepis. Przepisy na Kawy i herbaty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
"Domowa, gorąca czekolada w proszku"
"Domowa, gorąca czekolada w proszku"
200 g mlecznej czekolady
400 g pełnotłustego mleka w proszku
200 g prawdziwego kakao
100 g cukru pudru
20 g cukru waniliowego
laska wanilii
Sposób przyrządzenia:
Przez drobne sitko przesiewamy mleko, kakao oraz cukier puder. Grudki rozcieramy łyżką.
Do czekoladowego proszku dodajemy posiekaną drobno czekoladę oraz cukier waniliowy i mieszamy.
Na sam koniec wkładamy do słoiczka przeciętą na pół laskę wanilii.
Przygotowaną czekoladę wystarczy zalać gorącą wodą - mniej więcej cztery łyżeczki na 200 ml. ;)
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.