Panna Cotta skąpana truskawkami - przepis. Przepisy na Desery zimne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Panna Cotta skąpana truskawkami
Panna Cotta skąpana truskawkami
200 ml śmietany kremówki 36%
200 ml mleka 3,2%
3 łyżeczki żelatyny
1 opakowanie cukru waniliowego
3 łyżki cukru
Sos truskawkowy:
0,5 kg truskawek
2 łyżki cukru
Sposób przyrządzenia:
Żelatynę wsypujemy do miseczki i zalewamy ją 2 łyżkami wody. Mleko podgrzewamy w rondelku i rozpuszczamy w nim żelatynę. W garnku podgrzewamy śmietanę z cukrem, następnie dodajemy mleko. Rozlewamy do salaterek. Pozostawiamy do ostygnięcia, a następnie wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Truskawki wrzucamy na patelnię dodajemy 2 łyżki cukru,gdy truskawki się skarmelizują,odstawiamy do ostygnięcia i polewamy nimi panna cotte.
SmaczneGO
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.