szybki i prosty 3BIT - przepis. Przepisy na Ciasta bez pieczenia, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
- 60 herbatników
- puszka gotowej masy kajmakowej
- 2 budynie śmietankowe
- 0,5l mleka
- 2 śnieżki
- 2/3 kostki masła (dałam margarynę )
- 200-300ml śmietanki 30 procentowej
Sposób przyrządzenia:
Puszkę masy kajmakowej zanurzamy w ciepłej wodzie- ułatwi to wyłożenie masy na spód.
Budynie ugotujemy w 0,5l mleka z dodatkiem cukru.Studzimy i łączymy z masłem lub margaryną.
Masło i budynie muszą mieć taką samą temperaturę.
Śmietankę ubijamy ze śnieżkami.
Polewę robię z czekolady, którą rozpuszczamy w rondelku, z dodatkiem mleka (troszeczkę) i margaryny ( jedna łyżka).
UŁOŻENIE:
- herbatniki
- masa kajmakowa
- herbatniki
- masa budyniowa
- herbatniki
- bita śmietana
- herbatniki
- polewa czekoladowa
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.