jkm, witaminkaa, Kasia P. rozsmakowali się w tym!
Cebulę i czosnek drobno pokroić i podusić na maśle. Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie talarki. Należy je podsmażyć razem z cebulą i czosnkiem. Gdy lekko się zarumienią dodać pół szklanki wody oraz liść laurowy. Gotować pod przykryciem kilka minut. W międzyczasie należy przygotować pozostałe produkty - fileta pokroić w grubą kostkę, pomidor pokroić w cząstki, pietruszkę posiekać a paprykę pociąć w grube, krótkie paseczki. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać przygotowane produkty i 0.5 l wywaru rybnego. Gotować dłuższą chwile zwracając uwagę na rybę by się nie rozgotowała.Pod koniec gotowania dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego, przyprawy i zabielamy zupę 2 łyżkami jogurtu. Gotujemy tylko chwilkę.
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.