Pianka z czerwonych porzeczek - przepis. Przepisy na Desery owocowe, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Pianka z czerwonych porzeczek
Pianka z czerwonych porzeczek
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1/2 szklanki czerwonych porzeczek
2 łyżki cukru
2 białka
Sposób przyrządzenia:
Porzeczki obieramy z szypułek, myjemy i rozdrabniamy mikserem lub w blenderze. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy zmiksowane porzeczki i jeszcze chwilę ubijamy, do czasu aż pianka nie będzie się wylewać z naczynia. Przekładamy do pucharków i podajemy.
© 2008-2025 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.