Truskawki w syropie - przepis. Przepisy na Przetwory owocowe, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Truskawki w syropie
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1,5 kg dobrze dojrzałych truskawek
1,5 kg cukru
3/4 l wody
Sposób przyrządzenia:
Truskawki dokładnie umyj, osącz, usuń szypułki. W garnku ugotuj syrop z wody i cukru (do wody dodaj cukier i pogotuj przez 3 minuty), wrzuć do niego owoce, zagotuj i odstaw na 2 godziny.
Owoce wyjmij łyżką cedzakową, a syrop ponownie zagotuj. Usuń pianę z gotujacego się syropu i dodaj do niego truskawki. Gotuj przez 5 minut i odstaw.
Gorące owoce wraz z syropem przełóż do wyparzonych wrzątkiem słoiczków.

© 2008-2025 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.