Karkówka "prawie" z grilla. - przepis. Przepisy na Sztuka mięsa, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Karkówka "prawie" z grilla.
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1 kg karkówki pokrojonej w plastry.
Marynata:
1 łyżka sosu sojowego
2 łyżki octu balsamicznego . Zamiennie można dodać 50 g czystej wódki.
1 łyżka miodu,
bazylia ,tymianek, oregano, papryka słodka - wszystkiego po łyżeczce
3 łyżki oleju lub oliwy
Sposób przyrządzenia:
Marynatę zmieszać i posmarować nią każdy wybity plaster karkówki.
Pozostawić pod przykryciem na kilka godzin.
Piec w piekarniku w 150 stopniach około 2 godzin.
Kilka razy przewrócic plastry aby się nie spaliły.

© 2008-2025 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.