PAMPUSZKI ZIEMNIACZANE - przepis. Przepisy na Kluski i pierogi, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
PAMPUSZKI ZIEMNIACZANE
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
12 ziemniaków
1/2 szkl mąki
1 jajko
2 łyżki stołowe masła topionego lub oleju
1/2 szkl śmietany 30%
sól
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki ugotowane w łupinie ostudzić i obrać, po czym przepuścić przez maszynkę. Następnie dodać sól, jajko oraz mąkę i wymieszać, aż powstanie masa o jednolitej konsystencji. Przygotowaną masę rozwałkować na grubość 2 cm, pokroić na niewielkie romby i obsmażyć. Gotowe pampuszki polać śmietaną.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.