SURÓWKA:
Kapustę pekińską szatkujemy i wrzucamy do miski.Do tego dodajemy drobno pokrojony por (białą część),marchewkę i posiekany koperek.Solimy i dodajemy łyżeczkę cukru i odrobinkę octu.Odstawiamy na 10 minut.Następnie surówkę łączymy z serkiem ze szczypiorkiem.Ma on zasąpić majonez.
PRZYGOTOWANIE HOT-DOGA:
Bułkę typu "paluch" przekrajamy wzdłuż od góry.Do niej wkładamy ciepłą paróweczkę i wstawiamy na chwilę do mikrofalówki.Po wyjęciu wstawiamy ją do nagrzanego piekarnika, by uzyskała chrupiący efekt.
Kiedy będzie gotowa,środek bułki polewamy ketchupem,dokładamy surówkę, ogórek,pomidor.
Na koniec gotowego hot-doga zdobimy ketchupem.
SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!!!!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.