żeberka - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
żeberka
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
- żeberka
- cebula
- ogórek kiszony
- papryka konserwowa
- przyprawy: papryka słodka, przyprawa do kurczaka, vegeta
Sposób przyrządzenia:
Mięso podzielić na porcje, włożyć do naczynia, zalać olejem, wsypać przyprawy i pomieszać. Całość wlać na patelnię i podsmażyć. Paprykę i ogórki pokroić w słupki, cebulę w piórka, wrzucić na patelnię i dolać wody. Dusić pod przykryciem około 1,5 godziny, uzupełniając wodę. Na koniec sos zagęścić mąką rozrobioną z wodą. Podawać z ziemniakami.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.