pioge7 rozsmakował(a) się w tym!
PLACKI: Ziemniaki pozbawić mundurków, zetrzec na tarce o grubych oczkach. Zetrzeć też do tego cebulę. Dodać mąkę i jajko. Wymieszać, przyprawić sola i pieprzem. W tak powstałego ciasta smażyć na oleju placki na złoty kolor. SOS: Margarynę dać do rondla. Cebulę pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do margaryny. Zeszklić ją na margarynie. Następnie umyć i pokroić drobno pieczarki. Dodać do rondla i wrzucić jeszcze pokruszoną kostkę grzybową. Smażyć do miękkości pieczarek. Podlać wodą i dalej smażyć. Mąkę wymieszać ze śmietaną. Zatrzepać tym sos. Przyprawić solą, pieprzem i kucharkiem.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.