Babeczki kukurydziane - przepis. Przepisy na Ciasteczka, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
składniki na 4 sztuki:
3-4 łyżki mazeiny (skrobia kukurydziana)
1 jajko
1 mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka otrąb owsianych
70 g twarogu chudego 0% tłuszczu
2 łyżki jogurtu naturalnego 0% tłuszczu albo minimalnie i bez dodatkowego cukru tylko laktoza z mleka
kilka słodzików- 5-6-7/ 1 łyżka w pudrze
można wanilię lub inny aromat.
Sposób przyrządzenia:
Wymieszać wszystko, twaróg widelcem rozdrobnić podczas dodawania do masy, poczekać z 5 minutek, aż zacznie pulchnieć i nakładać na papierki do muffinek ale lepsze są foremki silikonowe do babeczek, pięknie wtedy odchodzą, od papieru niestety gorzej.
Piec 25 minut w 180 C na termoobiegu. Zjadać maksymalnie 4 bułki dziennie.
Smacznego!
Dla urozmaicenia można dodać małe owoce sezonowe po kilka sztuk do babeczki np: malina, jagoda, żurawina - suszona.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.