Ciasteczka marchewkowe - przepis. Przepisy na Ciasteczka, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Ciasteczka marchewkowe
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
- 2 szkl mąki
- 1 margaryna
- 2 średnie marchewki starte na średnich oczkach
- marmolada twarda
- cukier puder
Sposób przyrządzenia:
1. Margarynę posiekać z mąką i startą marchwią.
2. Wyrobić ciasto.
3. Rozwałkować cienko i pokroić z kwadraty.
4. W środek każdego kwadratu dać pasek marmolady i zlepić dwa rogi.
5. Piec 15-20 min w temperaturze 150 - 175 stopni na złoty kolor.
6. Po wyjęciu można posypać cukrem pudrem do smaku.
7. Smacznego! :)
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.