jkm, kwadracik, nataliawojtek, ewela10.05 i inni (w sumie: 6) rozsmakowali się w tym!
Karkówkę wcześniej myję i nacieram przyprawami, potem układam w brytfance, następnie okładam ją obranymi warzywami pokrojonymi w słupki. Całość polewam małą ilością wody, posypuję jeszcze przyprawami, przykrywam i wstawiam do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na około 1,5 godzinki. W trakcie pieczenia dodaję dodatki w zależności co mam - żurawinki, rodzynki, morele czy suszone śliwki. Jeśli jest taka potrzeba to podlewam wodą by karkóweczka nie przypaliła się i była krucha.
I jak goście już są wykładam całość do naczynia żaroodpornego, stawiam na stół i zapalam świeczuszki pod naczyniem by karkóweczka była cieplutka cały czas i dla miłego nastroju.
Jeśli spróbujecie mojego przepisu życzę SMACZNEGO !!! A powiem WAM w tajemnicy, że - WARTO !!!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.