Ciasteczka francuskie wiatraczki (18 sztuk) - przepis. Przepisy na Ciasteczka, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Ciasteczka francuskie wiatraczki (18 sztuk)
Ciasteczka francuskie wiatraczki (18 sztuk)
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
Ciasto:
1 gotowy blat ciasta francuskiego
1 żółtko
Nadzienie:
200 g powideł śliwkowych (lub konfitury z dzikiej róży)
Sposób przyrządzenia:
Ciasto pokroić w kwadraciki. Na środek każdego nałożyć powidła śliwkowe. Rogi ponacinać i co drugi zawijać do środka, zlepić wierzchołki. Posmarować rozmąconym żółtkiem. Piec 10 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

© 2008-2025 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.