Żeberka w sosie - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Żeberka w sosie
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
50 dag żeberek
2 dag mąki
tłuszcz
30 dag marchwi
mleko
20 dag groszku konserwowego
1/2 szklanki białego, wytrawnego wina
natka pietruszki
sól, pieprz, estragon do smaku
Sposób przyrządzenia:
Żeberka umyć, pokroić na porcje, osuszyć, posypać przyprawami i mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą, dusić do miękkości pod przykryciem.
Marchew, umyć, obrać, ugotować z dodatkiem mleka. Po ugotowaniu pokroć w paseczki.
Miękkie żeberka wyjąć. Sos połączyć z marchwią, groszkiem, winem i pozostałą mąką wymieszaną z małą ilością wody.
Chwilę podusić, dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić, polać żeberka.
Podawać z ryżem i zieloną sałatą.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.