Zupa koperkowa z ziemniakami - przepis. Przepisy na Zupy warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Zupa koperkowa z ziemniakami
1,7 l rosołu
50 dag ziemniaków
5 dag smalcu kurzego
2 dag mąki
2 pęczki koperku
2 żółtka
sól i pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę, zalać rosołem, ugotować. Tłuszcz rozgrzać, wsypać mąkę, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z ziemniakami i posiekanym koperkiem. Chwilę pogotować, wymieszać z żółtkiem, doprawić.

© 2008-2025 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.