Bezowe Petit Four - przepis. Przepisy na Inne ciasta, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Bezowe Petit Four
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
20 bezowych okrągłych ciasteczek
50 g utartej gorzkiej czekolady
100 g masła
50 g cukru pudru
1 jajko
2 łyżki brandy
500 g świeżych owoców
20 sztuk
Czas przygotowania 25 minut
Sposób przyrządzenia:
Do niewielkiego rondelka wbić jajko, wsypać cukier i postawić rondelek na małym ogniu. Ubijać trzepaczką na puszystą masę. Dodać utartą czekoladę, ubijać jeszcze przez 2 minuty, zdjąć z ognia, schłodzić.
W niedużej misce utrzeć masło, aż stanie się puszyste. Dodać zimną masę czekoladowo-żółtkową, alkohol i ucierać energicznie przez 3 minuty.
Smarować płaską stronę bezów kremem czekoladowym, dekorować owocami.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.