Szparagi w sosie - przepis. Przepisy na Potrawy warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Szparagi w sosie
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
2 kg białych lub zielonych szparagów, 150 ml białego, wytrawnego wina, 20 g masła, pół łyżeczki cukru, pół łyżeczki soli, sos holenderski
Sposób przyrządzenia:
Szparagi obrać i odciąć dolny koniec – wszystkie powinny mieć równą długość. Do wysokiego garnka wlać wodę i wino, dodać cukier, masło i sól. Szparagi związać i włożyć do gotującej wody i gotować pod przykryciem przez około 15-20 minut. Następnie odsączyć i podawać polane sosem holenderskim.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.