Pischinger - tort waflowy mleczny - przepis. Przepisy na Ciasta bez pieczenia, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Pischinger - tort waflowy mleczny
Pischinger - tort waflowy mleczny
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1 opakowanie wafli tortowych
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
1 margaryna
Sposób przyrządzenia:
Puszkę z mlekiem (nie otworzoną) gotujemy przez 3 godziny na małym ogniu, pilnując by puszka była cały czas zanurzona w wodzie. Gdy się ugotuje, schładzamy, otwieramy (otwieranie gorącej puszki grozi poparzeniem, zupełnie poważnie), przekładamy zawartość puszki do rondelka i ucieramy z margaryną. Przekładamy wafle.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.