Zupa serowa - przepis. Przepisy na Kremy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
1 litr bulionu mięsnego (np. wieprzowego)
1 por
2 ząbki czosnku
300g serków topionych
sól, pieprz, jarzynka
szczypiorek lub koperek
2 duże bułki
Sposób przyrządzenia:
Na patelni dusimy posiekanego pora razem z czosnkiem. Dodajemy do bulionu. Do gotującego się wywaru dodajemy serki i mieszamy, aż się rozpuszczą. Doprawiamy do smaku. Bułki kroimy na pół, smażymy na maśle lub rumienimy w piekarniku. Podajemy do zupy, posypanej szczypiorkiem.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.