Sernik - przepis. Przepisy na Serniki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Sernik
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1 kg 20 dkg twarogu, 8 jaj, 2 szkl. cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy, zapach, 2 łyżki margaryny, 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Sposób przyrządzenia:
Twaróg zmielić. Żółtka z margaryną i cukrem zetrzeć. Dodawać zmielony twaróg. Białka ubić i dodać do masy. Dodać mąkę ziemniaczaną, zapach.
Piec około 1 godziny w 180 stopniach.
Na spód blachy można położyć warstwę ciasta kruchego.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.