Ciastka rodzynkowe - przepis. Przepisy na Ciasteczka, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Ciastka rodzynkowe
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
25 dag mąki, 25 dag cukru pudru, 8 dag masła, 2 jaja, 8 dag rodzynków, 25 ml likieru, cynamon i goździki do smaku, lukier
Sposób przyrządzenia:
Rodzynki opłukać, odsączyć z wody, zalać likierem i pozostawić na godzinę. Jaja umyć. Masło utrzeć z cukrem i startymi przyprawami, dodać jaja, zagnieść ciasto, przesypując co jakiś czas przesianą mąką. Następnie rozwałkować na grubość 1/3 centymetra. Za pomocą okrągłej foremki wykroić z ciasta małe porcje. Posmarować je lukrem, posypać rodzynkami i upiec w mocno rozgrzanym piekarniku. Rodzynki można zastąpić kandyzowaną skórką pomarańczową.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.