Pieczone gruszki z gorgonzolą i sosem kakaowym, 8 szt. - przepis. Przepisy na Desery owocowe, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Pieczone gruszki z gorgonzolą i sosem kakaowym, 8 szt.
Pieczone gruszki z gorgonzolą i sosem kakaowym, 8 szt.
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• 4 gruszki
• około 60 g sera gorgonzola
• 8 orzechów włoskich
• 2 łyżki słodkiego octu balsamicznego
• 1 łyżka kakao DecoMorreno
• 1 łyżka miodu
• 1 łyżeczka soku z cytryny
• pestki granatu do ozdoby
• kilka gałązek świeżego tymianku do ozdoby
Sposób przyrządzenia:
Gruszki przekroić na pół, wydrążyć środek i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 10 minut, następnie wyjąc formę i zagłębienie w gruszce wyłożyć serem gorgonzola. Wstawić ponownie do piekarnika i piec kolejne 10 minut. W międzyczasie przygotować sos - wymieszać słodki ocet balsamiczny z kakao, miodem i sokiem z cytryny. Upieczone gruszki polać sosem, posypać posiekanymi orzechami włoskimi, ozdobić pestkami granatu i świeżym tymiankiem.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.