Piersi z kurczaka z kaparami w sosie pomidorowym, 2 porcje: - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Piersi z kurczaka z kaparami w sosie pomidorowym, 2 porcje:
Piersi z kurczaka z kaparami w sosie pomidorowym, 2 porcje:
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• piersi z kurczaka- 2 sztuki
• pomidory krojone w puszce Łowicz- 1 puszka
• cebula- 1 sztuka
• czosnek- 2 ząbki
• kapary- 2 łyżki
• jogurt naturalny- 2 łyżki
• słodka papryka, oregano, sól- po 1 łyżeczce
• pieprz- szczypta
• oliwa z oliwek- 2 łyżki
Sposób przyrządzenia:
Piersi (większe przekroić wzdłuż na pół, a te mniejsze zostawić w całości) zamarynować w odrobinie oliwy z papryką, solą, oregano, sprasowanym czosnkiem oraz szczyptą pieprzu, a następnie podsmażyć na rozgrzanej oliwie. W międzyczasie dodać drobno posiekaną cebulę. Kiedy piersi są już z dwóch stron zarumienione, wlać pomidory krojone i poddusić 3-4 minuty. Do jogurtu naturalnego wlać 2 łyżki sosu pomidorowego, wymieszać i przelać na patelnię z mięsem, połączyć całość. Posypać kaparami.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.