Krem z nerkowców, orzechów macadamia i papryki z anchois - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Krem z nerkowców, orzechów macadamia i papryki z anchois
Krem z nerkowców, orzechów macadamia i papryki z anchois
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1/2 kg czerwonej papryki
100 g orzechów macadamia Kresto
100 g orzechów nerkowca Kresto
1 słoiczek anchois Mayflower
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
7 łyżek oleju Rapso
sól
pieprz
Sposób przyrządzenia:
1. Paprykę oczyścić, pokroić w średniej wielkości kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju - ok. 5 minut.
2. Po tym czasie dodać orzechy i smażyć całość do lekkiego zarumienienia, pamiętając przy tym o częstym mieszaniu.
3. Dodać na patelnię pokrojoną w kostkę cebulę oraz ćwiartki czosnku i podsmażać aż do momentu zeszklenia.
4. Zawartość patelni przesypać do miski i dokładnie zblendować. Pastę przechowywać można w zamkniętym opakowaniu w lodówce ok. 1 tygodnia.
5. Pastę można podawać z pieczywem i anchois.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.