Filet z indyka z ryżem basmati marki Britta - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Filet z indyka z ryżem basmati marki Britta
Filet z indyka z ryżem basmati marki Britta
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
3 saszetki ryżu basmati marki Britta
600 g fileta z indyka
1 puszka mandarynek
1 puszka ananasów
20 g masła lub 2 łyżki oliwy
1-2 łyżeczki curry
natka pietruszki lub kolendra
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Filet z indyka pokroić w kostkę i usmażyć na maśle lub oliwie, następnie posypać curry. Do mięsa dodać ugotowany ryż, mandarynki i pokrojone w kostkę ananasy. Całość podgrzać, doprawić pieprzem, solą, curry i polać sokiem z ananasów. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki lub kolendrą.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.