Siekane burgery wołowe z chrzanem i ogórkiem korniszonem - przepis. Przepisy na Dania z grilla, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Siekane burgery wołowe z chrzanem i ogórkiem korniszonem
Siekane burgery wołowe z chrzanem i ogórkiem korniszonem
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
4 porcje
• chrzan Krakus - 4 łyżki
• ogórki korniszony z czosnkiem Krakus - 8 szt.
• wołowina (np. antrykot) - 440 g
• bułka - 4 szt.
• sałata karbowana - 4 liście
• oliwa z oliwek - 3 łyżki
• szczypta soli i pieprzu
Sposób przyrządzenia:
- Wołowinę drobno posiekać nożem, dodać 1 łyżkę oliwy, doprawić solą oraz pieprzem i wyrobić.
- Z mięsa uformować kotlety wielkości bułki i zgrillować.
- Bułki przekroić na pół, wnętrze lekko posmarować pozostałą oliwą i przez chwilę ułożyć na grillu, aby bułki nabrały temperatury.
- Potem, układać kolejno: sałatę, burgera, po 1 łyżce chrzanu Krakus oraz plastry ogórków korniszonów z czosnkiem, również od Krakusa.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.