Ryż Parboiled marki Britta z bananami - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Ryż Parboiled marki Britta z bananami
Ryż Parboiled marki Britta z bananami
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
25 dag ryżu parboiled marki Britta
łyżeczka masła klarowanego
4 dojrzałe banany
500 ml mleka kokosowego
1/2 torebki cukru waniliowego
liście mięty lub cynamon
Sposób przyrządzenia:
Ugotować ryż Parboiled marki Britta. Wypłukany i dobrze odsączony ryż wrzucić do rondla wraz z masłem. Podgrzewać mieszając do momentu, aż ryż stanie się szklisty. Mleko kokosowe z cukrem waniliowym doprowadzić do wrzenia i zalać nim ryż. Na maleńkim ogniu gotować do miękkości. Dojrzałe banany obrać ze skórki, pokroić na grube plastry. Obsmażyć na pozostałym maśle z obu stron i dodać do ryżu, delikatnie mieszać całość. Deser podawać w pucharkach z dodatkiem mięty lub cynamonu.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.