Żurek wielkanocny z grzankami i chipsami z szynki - przepis. Przepisy na Zupy zagęszczane, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Żurek wielkanocny z grzankami i chipsami z szynki
Żurek wielkanocny z grzankami i chipsami z szynki
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
Składniki (na 4 porcje):
• Żurek Krakus na naturalnym zakwasie –1 litr (1 karton).
• kromki jasnego chleba – 4 sztuki
• szynka w plastrach – 8 sztuk
• masło klarowane – 2 czubate łyżki
Sposób przyrządzenia:
Chleb kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle klarowanym.
Plastry szynki zwijamy w rulonik i pieczemy około 7-8 minut w piekarniku nagrzanym na 180 stopni. Żurek wlewamy do garnuszka, dodajemy suszony majeranek, podgrzewamy i rozlewamy na talerze. Podajemy z grzankami i chipsami z szynki.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.