Zupa z porów, fasoli i kukurydzy... - przepis. Przepisy na Kremy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Zupa z porów, fasoli i kukurydzy...
Zupa z porów, fasoli i kukurydzy...
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
2 ząbki czosnku
2 pory
masło
1 puszka białej fasoli (około 400 g)
2 litry (około 8 szklanek) wody
2 kostki rosołowe
1 puszka kukurydzy (około 340 g)
2 łyżeczki białego octu winnego
sól i pieprz
0,5 łyżeczki sosu sambal oelek (ostry sos indonezyjski)
1,5 szklanki śmietany
0,5 szklanki wymieszanych i posiekanej zielininy: koperek, pietruszka, szczypiorek i rzeżucha
Sposób przyrządzenia:
Obierz i posiekaj czosnek oraz pokrój pory. Obsmaż to wszystko delikatnie na maśle na patelni. Fasolę wyrzuć na sitko, opłucz i osusz. Usmażone pory , fasolę i pół szklanki wody przepuść w maszynce tak, by powstało puree. Wlej to do rondla. Dodaj resztę wody, kostki rosołowe i kukurydzę. Gotuj zupę kilka minut. Dopraw octem winnym, solą i pieprzem. Pod koniec dodaj sos sambal oelek. Podawaj zupę ze śmietaną oraz zieleniną.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.