Pomarańcze sparzyć i osuszyć. Zetrzeć skórkę z jednej pomarańczy i z wszystkich wycisnąć sok. W garnuszku umieścić skórkę i sok z wyciśniętych pomarańczy. Gotować na wolnym ogniu kilkanaście minut, co jakiś czas mieszając, aż sok zredukuje się do konsystencji syropu. Na garnku z gotującą się wodą postawić szklaną, żaroodporną lub metalową miskę tak, by dno garnka nie dotykało spodu miski. Przelać do niej syrop z pomarańczy, dodać masło pokrojone w kostkę i cukier. Całość gotować co jakiś czas mieszając na małym ogniu na parze, aż cukier i masło się rozpuszczą i uzyskamy gładką, jednolitą masę. Następnie energicznie mieszając dodać żółtka i podgrzewać często mieszając jeszcze przez kilkanaście minut aż masa zgęstnieje. Masę zdjąć z palnika i wystudzić. Kromki chleba tostowego XXL Dan Cake posmarować wystudzoną pastą i wykroić gwiazdki za pomocą większej foremki. Pasztet pokroić na centymetrowe plastry i wykroić z nich gwiazdki mniejszą foremką. Gwiazdki z pasztetu ułożyć na kanapeczkach z pastą pomarańczową, udekorować ziarenkami granatu.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.