Krem z grzybów leśnych zapiekany z serem żółtym - przepis. Przepisy na Zupy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Krem z grzybów leśnych zapiekany z serem żółtym
Krem z grzybów leśnych zapiekany z serem żółtym
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• 2 łyżki oleju rzepakowego
• 1 mała cebula
• 300 g świeżych podgrzybków
• 100 g świeżych kurek
• 200 g serka topionego kremowego MSM Mońki
• 500 ml mleka
• 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
• 100 g sera Gouda MSM Mońki
• sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny do smaku
Sposób przyrządzenia:
Kurki i podgrzybki oczyścić, pokroić w średnie kawałki i podsmażyć na oleju razem z cebulą pokrojoną w kostkę. Dodać mleko, serek topiony i całość zagotować. Następnie zmiksować i doprawić do smaku sosem sojowym, pieprzami i solą. Przelać do miseczek żaroodpornych, posypać startym na tarce serem żółtym i zapiec od góry w piekarniku. Udekorować listkami natki pietruszki.
Smacznego!
Więcej przepisów znaleźć można na www.msm-monki.pl.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.