Białka ubij ze szczyptą soli. Gdy piana będzie niemal sztywna, dodaj do niej żółtka i całość lekko wymieszaj. Ubijanie najpierw białek nie jest konieczne, ale to jedyny sposób na uzyskanie naprawdę puszystego omletu. Serek homogenizowany (w proporcjach 2 łyżki na 2 jajka) zmieszaj z masą jajeczną, a następnie dodaj jeszcze dużą łyżkę mąki. Dokładnie wymieszaj, a następnie delikatnie wylej na patelnię z uprzednio roztopionym masłem (ok. pół łyżeczki) i ułóż płatki. Wzór z uśmiechniętą buzią czy kwiatkiem na pewno umili śniadanie Twojemu dziecku. Omlet smaż przez 4 minuty na niewielkim ogniu, przerzuć na drugą stronę (możesz przełożyć go na pokrywę patelni i potem na odwróconą patelnię, wtedy najmniej prawdopodobne, że się rozpadnie) i smaż jeszcze 2 minuty.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.