Duże muszle z ricottą i łososiem - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Duże muszle z ricottą i łososiem
Duże muszle z ricottą i łososiem
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
Składniki na 6-8 porcji:
• 250 g makaronu duże muszle De Cecco
• 250 g sera ricotta
• 100 g wędzonego łososia
• 250 g pomidorków koktajlowych Ponti
• 2 ząbki czosnku
• szczypta soli
• świeży tymianek
Sposób przyrządzenia:
Makaron gotujemy al dente. Przelewamy zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania. Ricottę łączymy z pokrojonym drobno czosnkiem, szczyptą soli i posiekanym tymiankiem. Makaron napełniamy ricottą, pomidorami oraz pociętym łososiem. Posypujemy tymiankiem. Podajemy w temperaturze pokojowej.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.