Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź go, pozostawiając pół szklanki wody z gotowania.
Boczek pokrój na 2 cm kawałki i smaż na średnio rozgrzanej patelni z łyżką masła – aż zacznie być chrupiący. Pory przekrój na pół i dokładnie umyj, następnie pokrój na 3 cm kawałki i dodaj do patelni z boczkiem. Smaż kilka minut na mocnym ogniu, by miejscami lekko się przyrumienił. Następnie do składników na patelni dosyp groszek i smaż, aż będzie gorący.
Wymieszaj makaron z resztą składników na patelni. Dodaj wyciśniętą cytrynę, resztę zimnego masła, dopraw i wymieszaj – jeśli sos jest zbyt gęsty dodaj trochę wody z gotowania. Podawaj z lekko posiekanym koperkiem i parmezanem.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.