Zielone szparagi w aksamitnym kremie ziemniaczanym - przepis. Przepisy na Potrawy warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Zielone szparagi w aksamitnym kremie ziemniaczanym
Zielone szparagi w aksamitnym kremie ziemniaczanym
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
- kiszka ziemniaczana 300g
- mleko 250ml
- świeży tymianek ½ pęczka
- pieprz czarny do smaku
- masło 1 łyżka
- szparagi świeże, zielone 1 pęczek
Sposób przyrządzenia:
Z kiszki ziemniaczanej zdjąć osłonkę i przełożyć do rondelka. Zalać mlekiem, dodać posiekany tymianek oraz pieprz do smaku. Podgrzewając i często mieszając rozprowadzić kiszkę w mleku do uzyskania jednolitej konsystencji. Gdy całość się zagotuje, zdjąć z ognia, dodać masło
i wymieszać.
Szparagi ugotować do miękkości w lekko osolonej i osłodzonej wodzie.
Podawać z gorącym kremem ziemniaczanym.
Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.