Zupa z mini kokardek z groszkiem cukrowym i kurczakiem - przepis. Przepisy na Zupy czyste, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Zupa z mini kokardek z groszkiem cukrowym i kurczakiem
Zupa z mini kokardek z groszkiem cukrowym i kurczakiem
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• Makaron Lubella Mini Kokardki 1/3 opakowania
• koncentrat bulionu drobiowego Krakus
• groszek cukrowy 300g
• groszek zielony 100g
• szparagi 1 pęczek
• cebula 1 sztuka
• piersi z kurczaka 2 sztuki
• oliwa do smażenia 2 łyżki
• liście laurowe 2 sztuki
• młody szpinak garść
• szczypiorek, drobno posiekany 1/2 pęczka
Sposób przyrządzenia:
Piersi z kurczaka pokrój w cienkie paski i przesmaż na oliwie – przez ok. 3 minuty każdą stronę. Dodaj do kurczaka drobno posiekaną cebulę i smaż jeszcze ok. 2 minuty. Bulion przygotuj zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu koncentratu. Następnie zalej kurczaka bulionem , dołóż liść laurowy i zagotuj.
Dodaj makaron Lubella do zupy i gotuj ją przez ok. 3 minuty. Następnie wsyp do garnka pokrojony w cienkie paski groszek cukrowy oraz groszek zielony i szparagi.
Po kolejnych 3 minutach gotowania dodaj do całości młody szpinak, a po kolejnej minucie możesz posypać zupę natką pietruszki lub szczypiorkiem. Podawaj z odrobiną oliwy extra vergine.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.