Salsa pomidorowa - przepis. Przepisy na Sosy zimne - dipy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Salsa pomidorowa
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• 1 puszka pomidorów Łowicz
• 1-2 papryczki chili
• 1 cebula
• 1 czerwona papryka
• 2 ząbki czosnku
• pół łyżeczki oregano
• pół łyżeczki bazylii
• garść świeżej kolendry
• sól, pieprz, szczypta cukru
• 2 łyżki oliwy
Sposób przyrządzenia:
Na rozgrzaną patelnię wlać olej i podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek (nie zrumienić, bo będzie gorzki). Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć do zeszklenia. Wlać pomidory z puszki oraz resztę pokrojonych warzyw. Gotować przez 3 minuty. Doprawić bazylią, oregano, solą, pieprzem i szczyptą cukru. Przelać sos do miksera, dodać kolendrę i krótko zblendować.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.