Canelloni z ricottą i karczochami - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Canelloni z ricottą i karczochami
Canelloni z ricottą i karczochami
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
Passata 700g
250 g Makaronu Lasagne
400 g Karczochów krojonych
1 cebula
500 g ricotty
50g tartego twardego sera (np. parmezanu)
garść świeżej mięty
garść świeżego tymianku
gałka muszkatołowa
Oliwa z Oliwek Extra Vergine
sól i świeżo zmielony pieprz
Sposób przyrządzenia:
Zeszklij na odrobinie oliwy drobno pokrojoną cebulkę, dodaj passatę i gotuj ok 10 min doprawiając solą, pieprzem i tymiankiem. Posiekaj bardzo drobno karczochy, połącz z ricottą, tarty twardy ser, dodaj miętę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Podgotuj kilka minut płaty lasagne aby zmiękły. Do naczynia żaroodpornego przełóż 1/3 sosu pomidorowego. Płaty lasagne podziel na 10 prostokątów, zwiń je w cylindry i umieść w naczyniu żaroodpornym. Wypełnij makaronowe cylindry masą z karczochów i ricotty. Dodaj pozostały sos, przykryj naczynie i zapiekaj 30 min w tem. 200oC.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.