Wytrawne mini babeczki z aksamitną pastą jajeczną, łososiem i ajerkoniakiem - przepis. Przepisy na Przystawki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Wytrawne mini babeczki z aksamitną pastą jajeczną, łososiem i ajerkoniakiem
Wytrawne mini babeczki z aksamitną pastą jajeczną, łososiem i ajerkoniakiem
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
- jaja – 6 sztuk
- majonez lub jogurt typu greckiego – 4 łyżki
- łosoś wędzony – 100 g
- likier jajeczny – 2 łyżki
- płatki migdałowe – 50 g
- sól
- pieprz biały
- kruche mini babeczki do nadzień słonych – 12 sztuk
Sposób przyrządzenia:
1. Jajka ugotować na twardo, po wystudzeniu przekroić na pół, oddzielić delikatnie żółtko od białek.
2. Żółtka umieścić w misce, dodać majonez lub jogurt grecki, drobno posiekanego łososia i likier jajeczny.
3. Dodać pokruszone płatki migdałowe, wymieszać. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem.
4. Powstałą masą jajeczną wypełnić Mini babeczki do nadzień słonych.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.