Śledzie z grzybami - przepis. Przepisy na Potrawy z ryb, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Śledzie z grzybami
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
6 matiasów
7 dag suszonych grzybów
2 cebule
łyżka koncentratu
sok z połowy cytryny
sól i pieprz do smaku
Olej do smażenia
Sposób przyrządzenia:
Namoczone grzyby ugotuj i pokrój w paseczki. Wodę z gotowania grzybów odstaw. Na oleju podsmaż pokrojoną w półplasterki cebulę, dodaj grzyby i podlej trochę wodą z grzybów. Dodaj sok cytryny i koncentrat. Duś jeszcze około 5 minjut. Dopraw do smaku. Wyłóż uprzednio namoczone matiasy pokrojone w średniej wielkości kawałki na półmisek i przykryj przygotowaną zalewą z grzybami i cebulą.

© 2008-2025 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.